Kookboek

Oma Miet

Kookworkshop

Om u de Indische smaak te laten mee beleven op een authentieke manier geef ik Indische kookworkshops en kookdemonstraties opmaat bij u thuis. Uiteraard doe ik dat aan de hand van de handgeschreven recepten van mijn overgrootmoeder “Oma Miet”.

De kook-workshop:
De kookworkshop houdt in dat ik bij u en samen met u een Indisch menu ga koken. Onder leiding van mij zal ik u de kneepjes van de Indische keuken laten zien. We koken stap voor stap een door u en mij samengesteld menu opmaat. We doen dit zoals we zeggen old-school met de Tjobek en Oelekan (Indische vijzel). Ik zal de ingrediënten n.a.v. het gekozen menu verzorgen.

Kosten:
De kosten bedragen minimaal € 50,- per persoon exclusief reiskosten afhankelijk van het menu. Minimaal aantal deelnemers 4 personen en maximaal 12 personen.

Menuvoorbeeld a € 50,- per persoon.

Voorgerecht:
Soto ajam

Hoofdgerecht:
Nasi Koening, Rendang, Sate ajam Betawi, Toemis Terrong, Sambel Goreng Telor, Atjar Koening

Nagerecht:
Kwee Klepon

Uiteraard is het menu in overleg er kunnen ook thema menu’s worden gemaakt zoals een "Batavia" menu of een "Soerabaja" menu met specifieke gerechten van die steden of bepaalde streken, tevens is het mogelijk om samen met u voor een gezelschap te koken. Een eventueel wijnadvies is ook mogelijk.

De kook-demonstratie:
De kook-demonstratie houdt in dat ik voor u en uw gezelschap een kook-demonstratie geef bij u op locatie thuis of elders. Het menu wordt in overleg met u samengesteld. Naar aanleiding van het gekozen menu en het aantal mee-eters, zal de prijs worden berekend. Denk hierbij aan een proeverij of een gehele maaltijd. Ook hierbij zal ik de ingrediënten verzorgen.

Graag verzoek ik u indien u geïnteresseerd bent contact met mij op te nemen via info@tjemaralaan14.nl of via de Facebookpagina.